VIDEO Žena pala s kruzera - Pogledajte dramatičnu akciju spašavanja

Putnica s kruzera Royal Caribbean pala je s desete palube broda, u ocean, više od 30 kilometara od obale Dominikanske Republike. Preživjela je nakon dramatičnog, gotovo jednosatnog spašavanja.

Incident koji je izazvao kaos i držao na iglama ostale putnike broda Mariner of the Seas, sve dok 42-godišnja žena, američka državljanka, nije spašena, dogodio se u nedjelju dok je brod bio na putu za otok Curaçao, priopćila je američka obalna straža.

Svjedoci su ispričali kako su članovi kruzera dosta brzo pokrenuli spasilački brod u potrazi za ženom, uspjeli je pronaći i vratiti na brod i sve to za otprilike sat vremena.

- Putnica je pronađena živa i dobrog općeg stanja, nakon što je, kako se izvješćuje, pala u more s 10. palube broda - rekao je Ricardo Castrodad, glasnogovornik američke obalne straže, u izjavi za Insider u srijedu.

Žena je nakon incidenta odvedena u medicinsku ustanovu kruzera, a kasnije je prebačena u bolnicu u Willemstadu u Curaçaou, rekao je Castrodad, dodajući da kruzer nije zatražio medicinsku evakuaciju putnika.

Američka obalna straža istražuje okolnosti koje su dovele do pada.

- Kruzer je prelazio oko 27 nautičkih milja južno od Punta Cane u Dominikanskoj Republici kada se dogodio incident i bio je na putu za Willemstad, Curacao - rekao je Castrodad.

Suputnici na ovom kruzeru s 15 paluba ispričali su kako su bili uvjereni da žena neće biti pronađena nakon što je onako pala u more.

Putnik s kruzera Matthew Kuhn rekao je za Insider da se pribojavao najgoreg.

Mislio sam da ćemo nakon toga neko vrijeme ostati na mjestu dok spasioci pokušavaju pronaći tijelo - rekao je Kuhn i prisjetio se kako je pomislio da nema šanse da netko preživi taj pad.

- Nemogu vjerovati da su je tako brzo pronašli - u šoku je Kuhn.

Royal Caribbean je u izjavi za Insider rekao: "Brod i posada odmah su prijavili incident lokalnim vlastima i počeli tražiti ženu."

- Srećom, gošća se uspješno oporavila i dovedena je ponovno na brod. Iz privatnosti gošće i njene obitelji, to je sve što ćemo kazati - poručili su iz Royal Caribbeana.

Pad u more s kruzera obično ne završava dobro. Prema izvješću Međunarodne udruge cruise lines, od 2009. do 2019. zabilježeno je 212 incidenata na kružnim putovanjima, a samo njih 48 ili 28,2% je imalo sretan kraj.

I.B.