VIDEO Zaustavio promet i preko zida porinuo brod u more: "Donesi pajdo u Vranjic, tamo sve može!"

VRANJIC - U Vranjicu sve može i još vam nije dovoljno! Može se zaustaviti promet. Ugroziti sigurnost prometa, vozača, pješaka, djece. Može i preko zida.

Sjećate li se situacije u kojoj lokalni kamiondžija, inače bivši policajac koji slabo poznaje zakon, čeka kraj radnog vremena inspekcije kako bi ilegalno spustio betonski blok za privez plovila u more? E, pa izgleda da se ti ljudi nikad neće naučiti pameti, redu i zakonu, jer evo novog slučaja iz istog mjesta!

- Sve može u Vranjicu, pa i nakon naših prijava nestati znak zabrane za ovu radnju na toj istoj lokaciji i nitko ne postavlja novi... Jer opet pajdo pajdi reče, donesi u Vranjic, tu sve može! Redovite prijave gradu, komunali, Lučkoj upravi, Kapetaniji, Županiji, policiji, ministarstvu, državnom inspektoratu i znate što...? Nije u ničijoj nadležnosti! - kažu iz Građanske Inicijative Mjesto koje hoće živjeti.

No ipak, nadležni jesu, pa evo redom: za blokiranje i ugrožavanje prometa - policija, za porinuće izvan ovlaštenih i atestiranih prostora koji su za to namijenjeni - Lučka kapetanija.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

DONOSIMO PRIMJER Kako na kraju radnog vremena inspekcije neovlašteno kamionom istovariti korpo morto u more
Na dijelu zapadne obale vranjičke rive danas su se u 16.30 sati odvijali neovlašteni radovi na pomorskom dobru, tvrde mještani Vranjica, te dodaju da se radi i o korištenju pomorskog dobra bez pravne osnove. - Dotični gospodin je došao sa kamionom u kojem je bio korpomorto, pritom