VIDEO Zabranjena plovidba između Luke Šibenik do Šibenskog mosta zbog koridora za kanadere!

ŠIBENIK - Nešto prije 12 sati izbila su dva požara kod skretanja za Jadriju. Požari su se spojili u jedan i trenutno su na terenu sve raspoložive snage.

Iz Lučke kapetanije javljaju da se zabranjuje plovidba od Luke Šibenik do Šibenskog mosta zbog koridora za kanadere, javlja Radio Šibenik.



- Stožer civilne zaštite je u pripravnosti za slučaj da bude trebala logistika vatrogascima, potvrdio je za ŠibenikIN načelnik Danijel Mileta.

- Upravo se nalazim na Šibenskom mostu i mogu potvrditi da su se dva požara spojila u jedan koji se sad zbog vjetra okrenuo i širi se prema Jadriji, odnosno Bogdanovićima - kaže Mileta dodavši kako je upravo stigla dojava o požaru kod Sokolarskog centra koja se upravo provjerava.

Foto: Čitatelj

- Požar prema Podima je pod kontrolom, ali onaj kod Vodica nije. Vjetar je opet promijenio smjer, krenula je bura i širi požar. Sve raspoložive snage su na terenu, ima ih dovoljno zasad. Prema informacijama koje imam, nema ugroze i ne treba pojačavati snage - kazao je.



Zapovjednik JVP-a Šibenik Volimir Milošević za Šibenik.hr je rekao da se situacija na požarištu mijenja iz jednog trenutka u drugi.

- Teško je davati prognoze, situacija se stalno mijenja, čas izgleda povoljna, u sljedećem trenutku nastaje kaos, prometnice su zatvorene, mole se građani za razumijevanje, opasno je voziti, zatvorena je i Benkovačka cesta, nadamo se da ćemo uskoro uspjeti ugasiti požare - izjavio je Milošević.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Vjetar otežava gašenje više požara kod Šibenika, obranjena tri objekta, kanaderi gase jedan za drugim | | Morski HR
ŠIBENIK/VODICE - Na šibenskom je području oko podneva buknulo nekoliko požara. Gori na Jadranskoj magistrali kod skretanja za Jadriju i Srimu te u Dubravi u smjeru industrijske zone Podi. U pomoć su