VIDEO Vjetar otežava gašenje više požara kod Šibenika, obranjena tri objekta, kanaderi gase jedan za drugim

ŠIBENIK/VODICE - Na šibenskom je području oko podneva buknulo nekoliko požara. Gori na Jadranskoj magistrali kod skretanja za Jadriju i Srimu te u Dubravi u smjeru industrijske zone Podi. U pomoć su stigli i kanaderi.

- Dva požara na magistrali spojila su se u jedan. Situacija je dosta teška, zapadni vjetar nosi vatru prema Benkovačkoj cesti. Na terenu su četiri kanadera, radimo što možemo - rekao je Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik.

Zbog nesmetanog rada vatrogasaca zatvorena je i Benkovačka cesta od Jadranske magistrale do skretanja za Vodice, priopćeno je iz šibenske policije.

Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je izvanredno izvješće:

14:45
Na požaru na području Vodičke obilaznice obranjena su 3 objekta i za sada nema ugroze za ostale objekte.

14:30
Na požaru Podi Dubrava djeluju 2 Canadaira, 38 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila, a na požaru na Vodičkoj obilaznici djeluju 2 Canadaira i 2 Air Tractora te 61 vatrogasac sa 22 vatrogasna vozila.

14:00
Na požarište je upućena i Intervencijska vatrogasna postrojba Šibenik te 3 Canadaira i jedan Fireboss, a u dolasku su 1 Canadar i 1 Fireboss.

13:00
Dana 2. kolovoza iza 12:00 sati zabilježeno je nekoliko požara otvorenog prostora na području Šibensko-kninske županije: na području Jadrije (Vodička obilaznica) i Dubrave Podi.

U gašenju sudjeluju sve raspoložive snage iz županije te 3 Canadaira i jedan Firebos.

Čitatelji javljaju da zrakoplovi jedan za drugim gase i slijeću, uzimati more između Srime i Vodica.



D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Kod Šibenika buknula tri požara u svega pet minuta – U pomoć stigla tri kanadera, zatvorena magistrala | | Morski HR
Nešto prije 12 sati izbio je požar kod skretanja za Jadriju. Dionica magistrale između Šibenskog mosta i završetka vodiške obilaznice zatvorena je za sav promet, koji se preusmjerava na Benkovačku