VIDEO Usred Atlantika buknuo požar na brodu koji je prevozio luksuzne automobile

Teretni brod koji se u srijedu navečer zapalio u blizini obale Azora usred Atlantika prevozio je automobile Volkswagen grupe iz Njemačke u SAD, a među skupocjenim teretom bili su i automobili marke Porsche, Audi, Bentley i Lamborghini.

O kojoj šteti je riječ iz Volkswagena zasad ne govore. Oko 200 metara dug brod Felicity Ace plovio je iz njemačkog Emdena, gdje se nalazi Volkswagenova tvornica, do Davisvillea u američkoj saveznoj državi Rhode Island. Kako je došlo do požara, još se ne zna.

Na brodu su se nalazila 22 člana posade, na sreću nitko nije ozlijeđen i svi su sigurno evakuirani. Iako je požar stavljen pod kontrolu, vatra i dalje tinja.

James Turner, odvjetnik specijaliziran za prekogranične komercijalne i transportne sporove, rekao je za Reuters da su električni kvarovi na brodovima čest uzrok ovakvih požara. Drugi problem su, kaže, električna vozila koja koriste litij-ionske baterije. Ako su se takva vozila zapalila za njihovo gašenje bit će potrebna specijalna vatrogasna oprema, upozorava.

Naglašava i kako su brodovi za prijevoz vozila obično izgrađeni kao parkiralište na više katova i da su zatvoreni između svakog kata, što bi moglo ograničiti štetu na teretu.

Na društvenim mrežama objavljena je snimka evakuacije posade sa zapaljenog teretnog broda, a na kojoj se jasno vidi razmjer požara koji je zahvatio brod s luksuznim teretom.

J.K.