VIDEO U Rogoznici instalirana nova panoramska kamera

ROGOZNICA – Projektom kojeg je financirala Turistička zajednica Rogoznica, u tom mjestu Šibenik Meteo je u petak na lokaciji stare i statične instalirao novu okretnu kameru koja će omogućiti gledanje šire panorame mjesta ali i okolice od poluotoka Gradina do Marine Frapa te morskog ulaza u luku.

Kamera koju su postavili djelatnici firme MTI-SAT je opremljena sa optičkim zoom-om koji će pružiti kvalitetno gledanje izbliza udaljenih točaka, a slika će se osim na stranicama Šibenik Meteo portala i TZ Rogoznica moći gledati u HD kvaliteti i na najpoznatijoj svjetskoj video platformi You Tube te na televizorima SMART tehnologije.

Osim dodatne turističke promidžbe mjesta okretna kamera će umnogome pomoći u praćenju vremenskih prilika na ovoj lokaciji i to osobito jakih olujnih sustava koji dolaze s mora.

Podsjetimo da je Rogoznica opremljena i najsuvremenijom automatskom meteorološkom postajom koja osim standardnih meteorološki parametara mjeri sunčevo zračenje i UV index te automatskom sondom za mjerenje temperature mora.

Na obližnjoj Punta Planki koja se nalazi u neposrednoj blizini Rogoznice i koja je ujedno najistureniji dio naše obale prema Italiji u narednim danima u planu je postavljanje automatske bove za mjerenje temperature mora koja će u kombinaciji sa već instaliranom automatskom meteorološkom postajom i panoramskim kamerama omogućiti praćenje stanje mora te približno odrediti njegovu valovitost.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Na Punti Planka postavljena kamera za prijenos uživo