VIDEO: TKO TO PALI? Čak devet požara iznad Omiša iza ponoći i svi uz cestu!

OMIŠ - U utorak navečer vatrogasci s omiškog područja usred noći dobili su dojavu o ne jednom, nego devet požara koje su gasili i srećom, brzo ugasili. No zanimljivo je i pomalo zabrinjavajuće da su svi do jednog započeli uz cestu!

- Utorak večer, nakon sela Seoca i prije Zvečanja, ura iza ponoći, je bilo više požara uz cestu, ja sam primjetila četiri,  krećući od manjeg do već dosta jakog, kao da je netko počeo s onim do Zvečanja i nastavio put Seoca. Pomislit da nije podmetut mi je nemoguće!  Vatrogasci su dobili dojave i izašli na teren. Čudi me da nigdje ništa o tome nisam čula dan poslije!  Ne bi li bilo važno sve one koji su spavali u tu uru obavijestiti da neki piromani u tu uru pali vatrice uz cestu i da se javi bilo što sumnjivo? - piše nam čitateljica koja je ove zabrinjavajuće požare i snimila.

A u medijima nije bilo, jer su, srećom u nesreći, vatrogasci reagirali iznimno brzo i nije bilo vjetra, koji bi potpirio sve ovo u golemu buktinju:

- Nije puhalo i to nas je spasilo. Odmah smo izišli s dva vozila na dojave i krenuli gasiti s obe dvije strane. Požari su planuli uz cestu, potpaljeno je sigurno. Dobili smo dojavu u ponoć i do jedan sat smo ih ugasili, a gorjelo je od Zvečanja do Seoca. Policija je bila s nama i vozili smo se okolo ne bi li pronašli tko je - kaže nam zapovjednik DVD-a Gat, Pavle Kuvačić.

Ne želimo ni zamišljati što bi se dogodilo da je vjetar usred noći pojačao! Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Jurica Gašpar