VIDEO Svoje smeće nosimo sa sobom – Slavonac primjerom pokazao kako se ponašati na moru

MOLAT – Mirko Dolar je Slavonac, no iskreni ljubitelj prirode i mora u pravom smislu riječi. Vidjevši kroz odbačeno smeće u moru nebrigu drugih, odlučio je snimiti video i pokazati primjerom kako je zapravo lako biti ekološki svjestan i pažljiv prema moru koje nam puno daje.

– Video je namjenjen, još uvijek mnogim “ljubiteljima” prirode, mora, rijeka, koji ostave smeće iza sebe, ili ga jednostavno bace u more, rijeke, jezera.
Vidio sam na žalost, mnoge koji to čine. Nastao je, u trenu, kada sam ispekao lignje, i trebao baciti ulje – priča nam Mirko Dolar, rođeni Vinkovčanin koji je brodicom na ribolov otisnuo do vanjske strane otoka Molata.

– Postoje 3 opcije, boca od vode, staklena teglica (koju sam ja ovaj put koristio) ili papirnati ubrus, koji upije ulje, a kasnije sve skupa bacimo u otpad.
Video sam objavio na fejsu, u nadi da ću barem nekoga potaknuti da počne razmišljati šta će ostaviti svijetu nakon sebe – kaže nam Mirko.

Evo, ovako se to čini. Uostalom, pogledajte u videu. Možda nekome i pomogne da napravi nešto slično i sačuvamo more čistim za generacije ispred nas.

Jurica Gašpar