VIDEO: SVEČANO SPAJANJE MOSTA - U Omiš stigli Plenković i Butković

OMIŠ - Današnji dan ostat će zasigurno upisan u povijest Hrvatske, a osobito Omiša i njegovih stanovnika. Naime, danas se održava svečanost spajanja mosta Cetina preko kojeg će promet biti pušten najranije krajem aktualne godine.

- Most Cetina duljine 224,45 metra i vrijednosti 174,46 milijuna kuna projekt je čija će realizacija doprinijeti prometnom rasterećenje gradske jezgre Omiša i smanjenju gužvi - ističu u Hrvatskim cestama.

Spajanje mosta je kasnilo zbog velikog broja vjetrovitih i nestabilnih dana tijekom zime. Jedna od posebnosti i specifičnosti projekta između ostalog bila je to da se po prvi put u Hrvatskoj potiskivao most promjenjivog poprečnog presjeka, podsjeća Dalmacija danas. Posljednjih tjedana obavljeni su završni radova na mostu kao što su izrada hidroizolacije, montaža vodovoda, odvodnje i završetak AB radova na zidovima upornjaka.

Podsjetimo, svečanom spajanju mosta prisustovat će mnogi političari i istaknute osobe, a među njima i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Uz premijera bit će potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Plenković stiže u Omiš proslaviti spajanje mosta preko Cetine
OMIŠ - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti spajanja mosta Cetina, u četvrtak, 9. ožujka 2023., u 10.10 sati (tunel Omiš). Potom će, u 11 sati, obići radove na II. fazi izgradnje luke Omiš. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infra…