VIDEO: SUDAR BRODOVA KOD HVARA Popustilo sidro, pa putnički brod na drugi odnijela tramontana?

HVAR – Stiže nam nova snimka o havariji na Jadranu. Jedan putnički brod nalijeće na drugi, a posada pokušava spriječiti najgore. Što se dogodilo?

Za sad nemamo detaljnijih informacija o događaju, ali nam čitatelj kaže da se radi o lokaciji kod Hvara i da je puhala jaka tramontana.

– Brod s kojeg se snima je usidren, a ovome drugome je vjerojatno popustilo sidro i nanijelo ga na usidren brod – prepričava nam događaj.

– U pokušaju da bokobranima spasi plovila od štete koju će kontakt brodova napraviti, jedan od mornara na provi skoro je i sam nastradao od zastave – kazuje čitatelj o događaju sa snimke na kojoj se vidi panika i kaos koji su nastali uslijed kontakta dvaju brodova.

Pokušali doznati i o čemu se točno radi.

Kontaktirali smo agenciju Elite travel, čiji se oglas vidi na jednom od brodova.

– Poštovani, dana 02.09. u popodnevnim satima na sidrištu ispred hvarske gradske luke prilikom naleta vjetra 2 broda (jedan od njih je u našem najmu) su se približila jedan drugome i to prilikom su se dotaknula pajetima. Nikakva materijalna šteta nije nastala – odgovorili su iz ove agencije.

Pitali smo policiju, je li ovaj događaj prijavljen?

– Policija nema zaveden sličan događaj ovih dana, a za nesreće za moru je zadužena Lučka kapetanija – kazali su nam iz PU Splitsko-dalmatinske.

Lučku kapetaniju Split i ispostavu Hvar unatoč višekratnim pozivima, nemoguće je bilo dobiti, a isključeni su telefoni i lučkog kapetana Željka Kuštere.

Poslali smo upit i u Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, pa ćemo odgovor objaviti, čim ga dobijemo.

D.G.