VIDEO: ŠTO SE DOGAĐA U ZADRU? Fekalije isplivale u Jazinama: "Kako ovo smrdi!"

ZADAR - U redakciju Morskog HR javila se čitateljica iz Zadra koja upozorava na užasan smrad  kod Trga kneza Višeslava, odnosno u uvali Jazine.

- Ja sam mislila da se ne ispuštaju fekalije u Jazine više - čudi se Zadranka Lea Banić Ćubrić koja nam šalje ove snimke, zgrožena smradom koji se širi gradom.

Što se to događa u Zadru u posljednje vrijeme, pitanje je koje smo poslali i dežurnim službama u Gradu.

Odvodnja: "Pokvarili se ventilatori"

“Uslijed visokih temperatura zraka došlo je do poremećaja automatike CS Jazine, unatoč postavljenim ventilatorima u ormarićima, što je za posljedicu imalo incident prelijevanja fekalija u uvali Jazine. Odmah po detekciji kvara, pristupilo se otklanjanju istog. CS Jazine je u jutarnjim satima ponovno puštena u redoviti radni pogon”, stoji u priopćenju zadarske Odvodnje, koji su se oglasili nakon incidenta i naših upita.

Podsjetimo, sve više ljudi se žali na kakvoću mora u ovom gradu, a neki od njih potražili su i pomoć liječnika zbog različitih kožnih i želučanih oboljenja, nakon kupanja u moru.

Kako to izgleda u srcu Donatova grada, pogledajte na videu:

J.G.

LAŽU LI GOSTIMA O KAKVOĆI MORA? Turisti u Zadru: “Nakon kupanja na ovoj plaži, razboljela nam se cijela obitelj!”
U moru na plaži zadarskog Borika prije dva tjedna bio je prisutan rota-virus, potvrđeno je dodatnim analizama kakvoće mora koje su naručene nakon što se grupa građana koja se tamo kupala požalila na simptome viroze. Hotelska kuća i Zavod za javno zdravstvo na “majke mi” se kunu da