VIDEO Srbijansku premijerku kamere su 2010. snimile u nedozvoljenom glisiranju na Kvarneru

Ovih dana službenoj su Srbiji puna usta Hrvatske. I dok je njihov predsjednik Aleksandar Vučić napokon prelomio i svečano obećao da neće u Hrvatsku na more dok je živ, srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije svratila u svoju kuću na Krku, još od 2016. godine od kad je izabrana u vladu najprije kao ministrica za državnu i lokalnu upravu, pa onda i premijerka. No internetom kruži zanimljiva snimka iz vremena kad Brnabić nije bila poznata, kad je uhvaćena u nedozvoljenom glisiranju.

Brnabić danas objašnjava da "u ovom trenutku osjeća" kako za nju, kao predsjednicu vlade Srbije, nije dobro da ljetuje u Hrvatskoj. Dok je ljetovala, boravila je na otoku Krku, gdje je nasljedila imovinu u Staroj Baškoj. Njezin djed po ocu, Anton Brnabić, Hrvat je po nacionalnosti rođen u Staroj Baškoj, te služio kao vojni časnik. Borio se s jugoslavenskim partizanima tijekom Drugog svjetskog rata, a nakon rata bio je potpukovnik u vojsci.

Jednom zgodom, u ljeto 2010. godine, dok nije imala problem s dolaskom u Hrvatsku na ljetovanje, snimila ju je kamera Nove TV. Tada je za javnost bila potpuno nepoznata osoba, a televizijska ekipa bila je u plovilu pomorske policije u uobičajenoj kontroli plovidbe.

Uhvaćena u nedozvoljenom glisiranju, dakle bliže od 300 metara obali, zbog čega se, kako je vidljivo na snimci, i sama pokušala opravdati.

- Krenuli smo čamcem uobičajeno na ovu plažu, gdje nema puno kupača. Kad smo krenuli tamo prema mulu, malo sam brže krenula - kazala je tada hrvatskim policajcima i televizijskoj ekipi.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu:



Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Srbijanska premijerka o ljetovanju u Hrvatskoj: “Otkad sam ušla u vladu, nisam išla u svoju kuću na Krku” | | Morski HR
Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je uoči obljetnice Oluje da ne razumije svoje sugrađane koji odlaze na odmor u Hrvatsku. - Neka ljetuju gdje god hoće, baš me briga. Ali sigurno je gadno
ZAPIŠITE OVO NEGDJE Vučić: “Dok sam živ, neću u Hrvatsku na more” | | Morski HR
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je u intervjuu za Prvu televiziju kako daje sve od sebe da Srbija ima najbolje odnose sa susjedima, pa se u nedostatku argumenata, dosjetio Drugog