VIDEO Spašavanje teško ozlijeđenog ribara u napadu morskog psa

Američka obalna straža objavila je video spašavanja ribara koji je teško ozlijeđen u napadu zasad nepoznate vrste morskog psa kod obale Port Fourchona u Louisiani.

Napad morskog psa dogodio se u petak ujutro kada je 64-godišnji ribar, u pokušaju da ukloni mrežu koja se zapetljala u propeler, pao s broda u more. Odmah nakon toga napao ga je morski pas, zbog čijeg je ugriza ribar ostao bez dijela noge.

Posada ribarskog broda izvukla ga je iz mora, podvezala nogu te putem VHF-a poslala poziv u pomoć Obalnoj straži koja je krenula u hitnu evakuaciju ozlijeđenog ribara, piše Maritime Executive.

Na mjesto nesreće poslan je helikopter iz kojeg se spasilac spustio na ribarski brod, privezao ozlijeđenog ribara za nosila nakon čega su ga u kritičnom stanju hitno prevezli do Sveučilišnog medicinskog centra u New Orleans.

Unatoč ovoj nesreći, stručnjaci iz Prirodoslovnog muzeja Florida tvrde da je napad morskog psa na čovjeka izuzetna rijetkost. Samo u prošloj godini u cijelom svijetu je zabilježeno 57 iznenadnih napada morskog psa, od čega su 33 slučaja zabilježena u američkim vodama. Od tog broja 16 napada bilo je samo na Floridi.

K.B.