VIDEO Šibenska riva se opasno urušava – Pogledajte ove snimke!

ŠIBENIK – Objavljene su fotografije i videosnimke koje pokazuju loše stanje šibenske rive od mula Krke do autobusnog kolodvora.

Rekonstrukcija, sanacija i obnova šibenske rive, na potezu od autobusnog do Doca, prvi se put ozbiljnije spomenula prije nekoliko tjedana u intervjuu s ravnateljem Županijske lučke uprave Željkom Dulibićem u Šibenskom listu. Tada je Dulibić ukazao na činjenicu da je riva utonula, no podvodne snimke do kojih je došao ŠibenikIN ukazuju i na brojna oštećenja, odnosno odvaljene cijele kamene blokove, kao i pukotine u rivi duboke i do jedan metar.

Nekoliko je faktora koji su pridonijeli urušavanju šibenske rive, od cestovnog prometa, vezivanja velikih jahti i kruzera do podzemnih voda.

Željko Dulibić, pak, naglašava da je najveći problem u tome što riva nije ni napravljena kako treba pa se zato i spustila, na nekim mjestima je utonula i do 80 centimetara.

– Rađena je prije sedamdeset godina, kada se uostalom i nisu radili proračuni opterećenja kao što je to, primjerice, bilo s gradnjom gata Vrulje. No, problem je bio i taj što je javnost tada, krajem četrdesetih godina prošlog stoljeća, postala nemirna i bili su pritisci da se ti radovi na rivi što prije okončaju. Upravo se zato požurilo, pa se betonski blokovi nisu ‘smirili’, odnosno nisu ‘legli’ kako su trebali – rekao je Dulibić za ŠibenikIN.

Ogroman projekt obnove šibenske rive, za koji se troškovi još i ne mogu procijeniti ali definitivno će se raditi o milijunima eura, već ima neke obrise.

– Dobili smo podršku Grada i Županije, bit će osnovan stručni savjet i ekspertna skupina, u koje će ući predstavnici arhitekata, konzervatora, nekih institucija i politike. U toj prvoj fazi, koja će trajati oko godinu dana, bit će provedena i anketa koja će obuhvatiti ugostitelje i ostale subjekte koji djeluju na rivi – kaže Željko Dulibić, koji će biti koordinator projekta u ime Županije, a taj će posao obavljati iz mirovine u koju odlazi krajem godine.

Rezultat te prve faze projekta bit će izrada idejnog građevinskog plana i arhitektonskog uređenja, zatim i studije utjecaja na okoliš. Planovi su i da se mulo Krke produži u more, a i proširi, a dublji ‘izlazak’ u more mogao bi doživjeti i dio rive ispred nekadašnje peškarije. No, prema Dulibićevim riječima, to je zasad samo vizija, zadnju riječ imat će struka.

Struka će imati riječ i kad se radi o dijelu rive na kojoj je famozna INA-ina pumpa. INA je po ugovoru o koncesiji iz 2017. imala obvezu “održavati parcele na kojoj se nalazi njezin objekt”. To se, barem što se tiče ‘dubinskog’ održavanja, nije dogodilo, a čini se da INA u novom zahtjevu za građevinsku dozvolu za obnovu pumpe takvu obvezu više ni ne spominje, piše ŠibenikIN.

– Ako se taj dio bude samo površinski uređivao, ne vidim da bi INA u tom slučaju imala nekakve obveze financiranja. Međutim, vidjet ćemo hoće li struka zaključiti treba li i taj dio dizati. Tada neće biti samo pitanje hoće li INA sudjelovati novcem u tim radovima, nego hoće li uopće tu moći i raditi – tvrdi Dulibić.

Projekt obnove šibenske rive naslonit će se i na eventualnu obnovu Doca, što je projekt koji već godinama skuplja prašinu. Prema mišljenju Željka Dulibića, radovi na rivi i Docu trebali bi krenuti istovremeno kako bi se cijela priča zaokružila od autobusnog kolodvora do veslačkog kluba.

I.B.