VIDEO Šetnja vrhom planine s nevjerojatnim pogledom na more

MAKARSKA – Fantastična snimka s Biokova objavljena je na stranici Outdoors Hrvatska. U videu koji traje jednu minutu vide se prekrasni kadrovi nastali na grebenu ispod Sv. Ilije.

Outdoors Croatia je projekt koji je nastao prije nekoliko godina, a koji ima za cilj široj javnosti predstaviti prirodne ljepote Hrvatske. Glavni i odgovorni za nastanak ovog projekta je Ante Tonči Fabris, a vjerna pratiteljica u njegovim avanturama je Mishka, ženka sibirskog huskyja. Ona je zapravo i glavni lik njegovih videa.

Ovaj greben je jedna od dionica nadolazećeg Absolute Biokovo Challengea (staza Extreme), za koji prijave još traju.

– Kad bi pitali ljude da opišu staze Absolute Biokovo Challenge-a u nekoliko kratkih riječi većina bi vjerojatno upotrijebila ove riječi: nevjerojatni pogledi, strmo, teško, oduzima dah, divlje, Biokovo nikad ne razočara.

Međutim ni te riječi nisu dovoljne da prenesu ljepotu, divljinu i magiju jedne od najljepših i najviših planina u Hrvatskoj. Utrka prolazi najdojmljivijim predjelima planine koji su ujedno i dijelovi Parka prirode.  Penje se i spušta strmim stazama uklesanim i uzidanim kroz same litice, vijuga malim grebenima između vrtača, provlači se kroz šumu bora, bukve i planinskog javora…

Osim staze, kroz ovu utrku moći će se u potpunosti iskusiti planina boravkom u kampu koji će biti formiran za one koji žele noćiti u planini, hranom koju su jeli biokovski gorštaci i pastiri te raznim edukativnim izletima i šetnjama Biokovom za vijeme vikenda kada se održava utrka – stoji u opisu na stranici Biokovo Challenge-a.

Extreme Challenge je utrrka dužine 45,50 km i +4490 m ukupne visine.

D.G.