VIDEO Riječanka Sanda Delija oborila svjetski rekord u ronjenju na dah

Sanda Delija iz Rijeke postala je svjetska rekorderka i jedna od rijetkih žena u povijesti koja je zaronila dublje od 100 metara.

Nakon prošlogodišnje uspješne sezone u ronjenju na dah koju je zaključila s osvojenom brončanom medaljom na svjetskom prvenstvu, Sanda Delija ozbiljno je ušla u novu sezonu napornim treninzima u bazenu i na suhom.

Kako je ronjenje na dah primarno morska disciplina, formu je 'nabijala' u karipskim morima. Uskoro je počela premašivati vlastite rekorde te dosegnula čarobnu granicu od 100 metara dubine, zaronivši 101 metar za što je bilo potrebno oko 4 minute.

Koliko je ovo velik uspjeh govori činjenica da je manje od 10 žena u povijesti zaronilo dublje od 100 metara.

Foto: Screenshot / YouTube

Osvajačica svjetske bronce novopečena je svjetska rekorderka u disciplini FIM. U Sharm el Sheiku, gdje je nastupila na Freediving World Cupu, za svjetski rekord bilo joj je dovoljan zaron na 98 metara dubine u trajanju od tri minute i 58 sekundi.

Ovo je svakako veliki poticaj za nastavak sezone u kojem će zajedno s Petrom Klovarom i Vitomirom Maričićem nastupiti na dva svjetska prvenstva i braniti titulu najuspješnije reprezentacije s prošle svjetske smotre.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Goran Čolak novi svjetski rekorder u ronjenju na dah!
Hrvat Goran Čolak postavio je novi svjetski rekord na CMAS Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah u dvorani 2023. u Kuvajtu! Novi svjetski rekord za seniore u kategoriji bifin ronjenja sada iznosi nevjerojatnih 292,15 metara! - Postignuće Gorana Čolaka doista je izvanredno i pokazuje nevjerojatnu v…