VIDEO Rekordan ulov – Među keramičkim pločicama pronađena droga vrijedna 104 milijuna dolara

Australska federalna policija zaplijenila je 450 kilograma heroina nađenog u spremniku keramičkih pločica u luci u Melbourneu. Riječ je o dosad najvećoj pošiljci droge ikada otkrivenoj na teritoriju Australije.

Ulična vrijednost droge procjenjuje se na 104 milijuna dolara (140 milijuna australskih dolara). Sumnjivi kontejnerski brod stigao je u Melbourne 29. rujna. Carinici su otkrili drogu, no u dogovoru s policijom pustili su da pošiljka krene dalje po teritoriju Australije kako bi otkrili počinitelje. Spremnik s drogom skrivenom među keramičkim pločicama potom je prebačen u 20-ak kilometara udaljeno industrijsko područje Tullamarin, da bi nekoliko dana kasnije po nju došao 38-godišnji malezijski državljanin, koji je nedugo nakon toga i uhićen.

Policija je zaplijenila 1290 paketa heroina koji je trebao biti dostavljen jednoj tvrtki u Melbourneu.

Uhićeni muškarac optužen je za uvoz i posjedovanje droge za daljnju preprodaju, za što mu prijeti doživotna kazna zatvora. Trenutno je u pritvoru, a suđenje je zakazano za siječanj 2022. godine.

Australske vlasti najavljuju temeljitu istragu koju će provesti u suradnji s Kraljevskom malezijskom policijom, kako bi otkrili podrijetlo pošiljke.

K.B.