VIDEO Puna plaža zmija, snimka kruži društvenim mrežama

Video hrpe zmija koje se izležavaju na stjenovitoj plaži u Draču, a zatim brzo pužu natrag u jezero, kad im se čovjek približi, postao je jako brzo viralan na društvenim mrežama.

Snimku je objavljena na Instagram stranici “antidroga07”, a potom i “podgorički_vremeplov”, a oni koji planiraju odmor provesti u Albaniji izrazili su zabrinutost i zapitali se o kakvoj se zmiji radi.

Odgovor je dao Tihomir Radonjić, veterinarski tehničar, koji stoji iza stranice Pet reptiles Montenegro.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Podgorički vremeplov (@podgoricki.vremeplov)

Iako njihov uzorak podsjeća na jedan od otrovnih, ipak je riječ o potpuno bezopasnoj, vodenoj vrsti koja se zove riba (Natrix tessellata) - objasnio je.

Kako je rekao, prisustvo velikog broja ovih zmija na jednom lokalitetu također je pokazatelj velikog broja ribe kojom se ova vrsta prvenstveno hrani.

- Vjerojatno ih tamo ljudi ne uznemiravaju niti ubijaju, a nemaju ni puno prirodnih neprijatelja, zbog čega su prisutni u tolikom broju - napisao je.

Dodao je kako zmije otrovnice uglavnom izbjegavaju vodu pa ih je rijetko moguće vidjeti u neposrednoj blizini ili u samoj vodi, a dodatno je odagnao strah budućih turista naznakom da ovaj video nije snimljen na obali Jadranskog mora, već sa nekog od slatkovodnih jezera.

I.B.