VIDEO Prvi SeaWorld park izgrađen izvan SAD-a bit će u Abu Dhabiju

Tematski park 'sljedeće generacije' SeaWorld Abu Dhabi otvara se ove godine. Bit će to prvi namjenski centar za istraživanje mora, spašavanje i rehabilitaciju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Riječ je o prvom parku SeaWorld koji će biti izgrađen izvan SAD-a.

SeaWorld Abu Dhabi, morski tematski park nove generacije na otoku Yas, dovršen je 90 posto i bit će otvoren ove godine, najavio je u srijedu izvođač radova. Bit će to prvi namjenski centar za istraživanje mora, spašavanje i rehabilitaciju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Centar za istraživanje i spašavanje podržat će regionalne i globalne napore za očuvanje prirode, s fokusom na autohtone ekosustave arapskog zaljeva, prenosi Arab News.

Bit će izgrađen na pet razina s ukupnom površinom od približno 183.000 četvornih metara. To će biti dom najvećem broju vrsta u regiji - s više od 58 milijuna litara vode i 150 životinjskih vrsta, uključujući morske pse, mante, morske kornjače, gmazove, vodozemce i beskralješnjake.

SeaWorld Abu Dhabi označava početak novog poglavlja u regionalnom i globalnom poznavanju morskog života i njegovom očuvanju, smatra Mohamed Khalifa Al Mubarak, predsjednik Odjela za kulturu i turizam, koji nadzire očuvanje i promicanje baštine i kulture Abu Dhabija.

- Naše partnerstvo s tvrtkom SeaWorld Parks & Entertainment za dovođenje ovog tematskog parka nove generacije u glavni grad, dodatno će pomoći pozicioniranju Abu Dhabija kao globalnog turističkog središta i doprinijeti njegovom gospodarskom rastu i viziji diverzifikacije - dodao je Mubarak.

B.K.