VIDEO: POSADA TRAJEKTA SPASILA DJEVOJČICU Struje je odnijele na otvoreno more: “Smrznula se”

Posada grčkog trajekta Salaminomachos spasila je u ponedjeljak malo dijete koje je plutalo na otvorenom moru blizu luke Rio, istočno od grada Patrasa.

– Djevojčica je bila u šoku. Uhvatila se čvrsto za ovu napuhanu igračku i nije se pomaknula, smrznula se. Kad nas je vidjela kako se približavamo, vrisnula je – rekao je kapetan trajekta Grigoris Karnesis za grčku televiziju.

Četverogodišnja djevojčica plivala je s roditeljima na plaži pored luke Antirrio kada su snažne struje odgurnule napuhani jednorog i odvele ga na otvoreno more.

Trajekt “Salaminomachos” koji je išao redovitim rutom Rio-Antirio približio se djevojčici kako bi je članovi posade mogli spasiti.

– Kad sam se približavao luci Antirrio, lučka uprava me obavijestila da je dijete s gumenom igračkom odnijela struja. Locirali smo je i krenuli prema njoj – rekao je Karnesis.

– Stopila se s jednorogom. Bila je kao stup soli i izgubila je kontakt s okolinom – nastavio je kapetan trajekta.

– Majka djeteta bila je u sličnom stanju kad su je pozvali da je pokupi. Šok je u ovom slučaju bio sjajan za oboje – dodao je.

Petros Kritsonis iz Patrasa u Grčkoj objavio je ovu snimku na društvenim mrežama

– Nepažnja može dovesti do tragedije… Čestitke kapetanu i posadi broda Salaminachos na akciji koja je dovela do pozitivnog ishoda. Objavljivanje ovog videa nije zamjerka, već demonstracija opasnosti mora – objavio je Kristsonis sugerirajući pritom na opasnosti koje koje vrebaju na moru, ukoliko ga ne poštujemo dovoljno.

Ovaj put je sve, srećom, završilo sretnim ishodom.

D.G.