VIDEO Posada MSC-ovog broda spasila mladu veslačicu

Posada kontejnerskog broda spasila je u nedjelju mladu veslačicu na dasci koju je vjetar otpuhao daleko od obale Portugala.

Erica Vicente, 17-ogodišnja Portugalka, zatekla se u subotu navečer u nevolji. Naime, tijekom treninga oko 20 sati, jaki vjetar otpuhao ju je dok je veslala na dasci nedaleko plaže te se nije uspjela sama vratiti do obale, prenosi The Maritime Executive.

Portugalske i španjolske vlasti tijekom noći su pokrenule potragu. Dva portugalska SAR zrakoplova poslana su u potragu, a vlasti su poslale obavijesti pomorcima kako bi ih savjetovale da budu oprezni ako opaze zalutalu veslačicu.

U nedjelju oko 17:30 sati, kontejnerski brod MSC-a 'Reef' čekao je svoj red za ulazak u luku Tangier u Maroku kada je posada uočila Vincente u moru. Na dasci je provela 20 sati, patila je od pothlađenosti i imala teške opekline od sunca. Pronašli su je 25 nautičkih milja od plaže s koje ju je vjetar otpuhao.

- Mlada žena bila je teško pothlađena pa je zatražena pomoć portugalskog ratnog zrakoplovstva kako bi ju prevezli u zračnu luku Faro - stoji u priopćenju Portuguese National Maritime Authority.

Helikopter za spašavanje stigao je do broda i spustio nosiljku kojom su je podigli. Djevojka se do dolaska u bolnicu oporavila od pothađenosti.

B.K.