VIDEO Pijavice u Benkovcu i Mravincima kod Splita nosile su sve pred sobom!

BENKOVAC/SPLIT – Tuča, grmljavinske nevere, snijeg i bura, obilježili su današnji dan u Dalmaciji, a da to ne bude sve, pobrinule su se i dvije snažne pijavice, u Benkovcu i Mravincima kod Splita.

Šire benkovačko područje danas malo prije podneva zahvatilo je snažno nevrijeme. Čini se da je najgore bilo u novom naselju u Miranjama, gdje je vjetar nosio sve pred sobom, javlja HRT Radio Zadar.

Žarko Čuljak kaže kako je pijavica došla s mora te gurala kontejnere komunalnog poduzeća, ali oštetila i stambene objekte.

– Šteta je ogromna, kod mene i na još petnaestak objekata kud je ta pijavica naišla. Dizalo je krovove i crijep. Na ovoj južnoj strani gotovo da nema nikoga kome nije poparalo crijep. Lomilo je dimnjake i ove kape na njima. Susjedi je kompletno dimnjak srušilo. Kamp-kućicu je susjedu ispred mene donijelo i razmrskalo da je ne možete prepoznati. Da ne znamo da je kamp-kućica, ne bi je prepoznali kako ju je uništilo – izjavio je Čuljak za HRT.



Ozlijeđenih osoba nije bilo, ali je stanovnicima napravljena materijalna šteta. Vjetar je nosio crijepove s krovova, oštetio nekoliko vozila, bacao kontejnere, čupao tende, a jednoj obitelji čak i razbio ulazna vrata te napravio znatnu materijalnu štetu, izvijestio je Dnevnik.hr.

Između 12:30 i 13 sati jako nevrijeme zahvatilo je i šire splitsko područje. Dok je iznad 500 metara pao snijeg, niže je bilo obilne tuče. Vrlo atipično i za dio godine i za lokaciju, na području Mravinaca se pojavila razvijena pijavica. Napravila je materijalnu štetu, srećom nitko nije ozlijeđen.



– Imala je putanju dugačku nekoliko stotina metara. Prvo se nebo jako zacrnilo na zapadu, a onda je krenulo nevrijeme s tučom i snažnim vjetrom. U jednom trenutku sam vidio da se pojavila pijavica koja je, tamo gdje je prošla, čupala grane i stabla, dizala je kupe na pojedinim kućama. Bilo je strašno, ovako što još nisam vidjela. Srećom kratko je trajalo – kazala je za Dalmaciju danas stanovnica Mravinaca.

I.B.