VIDEO Pijavica snimljena kod Prvića - Ovakvih pojava ovih dana bit će još

Vrijeme je vrlo nestabilno diljem zemlje. Kod otoka Prvića snimljena je pijavica, a ovakvih pojava nažalost, može biti još i u danima koji slijede.

Naime, sredozemna ciklona svojim centrom premješta se preko Jadrana i uzrok je ovakvim nestabilnim prilikama.

Podsjetimo i da je na snazi viši stupanj Meteoalarma DHMZ-a koji upozorava na moguće nevrijeme, kao i lokalno obilniju oborinu uslijed koje su moguće bujične i urbane poplave, javlja N1.

U Dalmaciji će ovaj tjedan biti promjenjivo i nestabilno, često s pljuskovima i s grmljavinom. Ponegdje je moguće i jače izraženo olujno nevrijeme uz obilnu oborinu. Puhat će povremeno umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 15 °C, na moru između 17 i 19 °C, a najviša dnevna uglavnom od 19 do 22 °C.

Kako tjedan odmiče u unutrašnjosti i dalje promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice moguće i obilnijim pljuskovima. U srijedu djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar većinom slab, u srijedu mjestimice i umjeren južni i jugozapadni.

Na Jadranu idućih dana promjenjivo i nestabilno s čestim pljuskovima, koji osobito u utorak i četvrtak mjestimice mogu biti jače izraženi. Puhat će umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, a u srijedu i četvrtak većinom jugo, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OLUJNO JUGO I JAKA KIŠA - U Opatiji preplavljena kupališta i potopljene barke
Baš kako su meteorolozi i upozoravali, izdajući narančasto upozorenje za veću količinu kiše i jako jugo, na Kvarneru se prognoza obistinila. Istramet piše da meteorološka postaja Kosi u zaleđu Rijeke u posljednja 24 sata bilježi čak 97 mm kiše, a Umag 42 mm. Jugo,Rabac 25.9.2022.
U prekidu linije prema Kvarneru, narančasto upozorenje na vjetar i količinu kiše
Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) izdali su za nedjelju narančasto upozorenje na količinu kiše u gospićkoj regiji, a ponajprije u Gorskom kotaru te na jake udare vjetra za područje Kvarnera i Kvarnerića kao i sjeverne Dalmacije. Hrvatski autoklub izvještava da su zbog loših vr…