VIDEO Ove brodice u Mandrama na Pagu nisu izdržale, u Biogradu se brodovi jedva drže: "Suza suzu goni..."

MANDRE - Kod ovako olujnog juga, kakvo puše diljem Jadrana, nažalost, šteta je već zabilježena, a brodice nisu ostale pošteđene, ma kako čvrsto ponegdje bile privezane.

"Nije floskula: stariji žitelji doista ovo još nisu doživjeli!"

- Tijekom dana je došao vjetar "dolinjak"i prouzročio puno štete u lučici Mandre na otoku Pagu! Potopljeno je više brodica a na drugima su vidljiva oštećenja. Mještani i prijatelji vikendaši su u lučici i pokušavaju pomoći. Vjetar ne jenjava tako da je svako upuštanje u spašavanje plovila rizik za život. Da ne bi zvučilo kao floskula ali u razgovoru sa starijim žiteljima rekli su da OVO još nisu doživljeli! Suza suzu goni - kaže nam Željan Gligora, koji šalje ove snimke.

Neke ova situacija ne čudi, jer svi betonski mulovi koji nisu rađeni legalno i po pravilima struke, već su oštećeni u prethodnim naletima juga, pa i ovaj gore sa snimke:

Slična situacija je i u Biogradu na moru, gdje su udari juga 50 čvorova, no s jednom bitnom razlikom!

- Izdržali su konopi, pratila se prognoza - kaže nam čitatelj iz Biograda.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

RIVE I CESTE POSVUDA POD MOREM! Vela Luka, Hvar, Split, Trogir, Šibenik, Pag, Rovinj...
Snažno jugo podiglo je razinu mora preko većine riva na našoj obali i to je već nažalost situacija na koju se moramo sve češće navikavati. U Splitu imamo ovakvu situaciju Crometeo je objavio snimku s Hvara. Jugo je okrenulo na lebić, piše u objavi. Stari Grad na Hvaru izgleda ovako:
Nevrijeme odronilo šetnicu u Opatiji!
Olujno nevrijeme odronilo je dio obalne šetnice u Opatiji. - Zbog sigurnosti pješaka do sanacije je ZABRANJEN prolaz obalnom šetnicom od Hotela Kvarner do UP Šporer. Pozivamo građane na oprez, objavio je Grad Opatija. D.G. PROČITAJTE JOŠ: OLUJNO JUGO DILJEM JADRANA Razbija rive i l…
OLUJNO JUGO DILJEM JADRANA Razbija rive i lomi stabla u Rijeci i Zadru, u Splitu zviždi između zgrada, poplavljena riva u Dubrovniku!
Državni hidrometeorološki zavod izdao je crvena upozorenja za obalu zbog kiše, jakog vjetra i grmljavinskog nevremena. Upozorenja su zbog lujnog juga koji će okrenuti na vrlo jak jugozapadni vjetar. Najjači udari od 65 do 120 kilometara na sat. Posljedice noćnog nevremena u Rijeci su vidljive na sv…
Olujno jugo pobacalo motocikle, počupalo stabla, srušilo čak betonske stupove u Šibeniku!
ŠIBENIK - Olujni vjetar napravio kaos po Šibeniku: Srušen je rasvjetni stup na Starom pazaru, motori ‘polegli’ na Baldekinu... Vjetar koji je cijelu noć i dio jutra “divljao” po Dalmaciji, napravio je prilično štete po Šibeniku. Bilo je opasno sinoć šetati po ulicama, javlja ŠibenikIN. Na Starom…