VIDEO Ovako izgleda olujno jugo na Sušcu, a bit će i još jače!

SUŠAC – Svjetioničari sa Sušca poslali su nam video snimljen jutros koji pokazuje kakav im je pogled iz dvorišta kuće.

– Dobro jutro, pozdrav sa svjetionika Sušac – pozdravljaju i samo kratko uz snimku kažu – a popodne očekujemo udare orkanskog juga.

I doista, ako olujno jugo ovako izgleda na Sušcu, možemo samo zamisliti kako će izgledati kad se valovi popnu preko 5, a ponegdje i 6 metara, s udarima juga i do 70 čvorova koliko za poslijepodne najavljuju prognostičari. Srećom, svjetioničari su na oko sto metara nadmorske visine sigurni, no pomorcima i nautičarima radije preporučamo ne isplovljavati.

Podsjećamo, zbog orkanskog juga upaljen je crveni meteoalarm za gotovo cijeli Jadran, što znači da je vrijeme opasno. Udari juga i istočnog vjetra u jačanju na 35-55, mjestimice i do 70 čv, a u Velebitskom kanalu i na sjevernom dijelu sjevernog Jadrana udari bure i istočnog vjetra 35-45 čv. More ponegdje 5, poslijepodne prema otvorenome i 6. Vidljivost lokalno smanjena na manje od 1 km. Mjestimice nevere.

U prekidu su:

  • trajektne linije: Sućuraj-Drvenik, Split-Vela Luka-Ubli,Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje,
  • brodske linije: Zadar-Preko, Milna-Rogač-Split, Komiža-Biševo, Mali Lošinj-Unije-Susak,
  • katamaranske linije: Korčula-Hvar-Split, Ubli – Vela Luka – Hvar – Split, Vis-Split, Split-Bol-Jelsa, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Dubrovnik-Mljet-Lastovo.

PROČITAJTE JOŠ:

DOSAD NEVIĐENE SNIMKE Jugo na Palagruži odnijelo plažu

D.G.