VIDEO Otkriveni novi detalji slučaja bebe spašene iz zaključanog automobila u Umagu

UMAG – Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava umaška policija protiv troje njemačkih državljana podnosi kaznenu prijavu.

Nevjerojatna situacija dogodila se jučer, usred zvizdana na jednom parkiralištu u Umagu. Nešto prije 13 sati policija je dobila dojavu da se u zaključanom automobilu nalazi beba. Na teren su izašli vatrogasci koji su razbili staklo na vozilu njemačkih registraskih oznaka i izvukli sedmomjesečnu bebu na zrak. Na sreću, dijete je prošlo bez ozljeda, no za svaki slučaj prevezeno je u Izolu na kontrolu.

Umaška policija danas je izvijestila kako će protiv troje njemačkih državljana, starosti 47, 48 i 22 godine, podnijeti kaznenu prijavu jer su dijete ostavili nezaštićeno u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima punih 45 minuta.

Gotovo je nevjerojatna scena koju su doživjeli vatrogasci nakon što su izvukli dijete iz vrućeg automobila.

– Sigurno se pitate gdje su u toj priči roditelji djeteta i mi smo se pitali. Nakon što smo dijete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dječja kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas – napisali su umaški vatrogasci na svom Facebook profilu.

Netko od prolaznika snimio je scenu izvlačenja nesretne bebe iz užarenog automobila, a video su na svojoj stranici objavili umaški vatrogasci. Iz policije još jednom apeliraju na građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

K.B.