VIDEO Obilna kiša potopila kaštelanske ulice – Sve raspoložive snage su na terenu

Nevrijeme koje je rano jutros poharalo obalni dio Šibensko-kninske županije, nastavilo je praviti kaos i na južnijem dijelu obale. U dijelu Kaštela tijekom jutra je palo oko 100 litara kiše po četvornom metru, a vatrogasci su dosad imali više od 70 intervencija.

Do 11 sati najviše kiše palo je u Poljicima kod Marine, čak 94 litre po kvadratnom metru, a osobito snažno nevrijeme pogodilo je velik dio Kaštela. Dosad je bilo više od 70 intervencija ispumpavanja poplavljenih prostora, a na terenu su sve raspoložive snage svih kaštelanskih i trogirskih vatrogasnih društava, doznaje portal Dalmacija danas.

U samo dva sata u Kaštel Gomilici palo više od 90 litara kiše po četvornom metru, dok je mjesečni oborinski prosjek za svibanj oko 65 litara. Ogromna količina oborine u kratko vrijeme uz poplave izazvala je kolaps na kaštelanskim prometnicama. Na nekim dijelovima magistrale i brze ceste voda je visoka više od pola metra, javlja portal.

Navode kako su u dijelovima Kaštel Kambelovca bujične vode oštetile dijelove kolnika i nanijele ogromne količine blata i šljunka pa je otežan automobilski promet.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Jako grmljavinsko nevrijeme “potopilo” jug Šibensko-kninske županije