VIDEO Gumenjak silovito udario u ribarsku brodicu kod Dugog otoka i pobjegao!

SALI - Sinoć oko 22:30 minuta, Lučka kapetanija Sali, žurno je  isplovila je prema rtu Tatinje, odakle je primila poziv u pomoć brodice, koja je ribarila, neslužbena je informacija koja je stigla u redakciju portala Morski HR.

Na brodicu je kako navode 2 člana posade, u punoj brzini naletio gumenjak, koji ih je silovito udario i pobjegao s mjesta nesreće!

Jedan član posade je lakše ozlijeđen, dok je drugi prošao s manjim ozljedama. Kako doznajemo, brodicu su uspjeli nasukati da nebi potonula.

U prilogu donosimo ekskluzivne snimke, nastale nakon događaja, kao i prouzročenu štetu.

Iz zadarske policije su nam potvrdili događaj:

- U suradnji s nadležnom Lučkom kapetanijom poduzimamo mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti i sudionika ovih događaja - kazala nam je Sanja Šimurina iz zadarske policije.

Podsjetimo, nakon nedavnih havarija ispred splitske luke i u Murterskom moru, u kojima su živote izgubila dva ribara, ravnatelj uprave sigurnosti plovidbe pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture pohvalio se s manjim brojem nesreća u Jadranu za čak 18, kako je rekao jednom prilikom i 20 posto, kako je kazao samo koji dan poslije.

Foto: Čitatelj

No njegovu uredsku excell tablicu remeti stravično stanje na terenu, jer ovo je već treća ovakva nesreća u samo 10-ak dana! Srećom u nesreći, ovaj put nije bilo poginulih.

Službene informacije nadležnih u Ministarstvu mora o ovom događaju još čekamo.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Orlić: “Manje je pomorskih nesreća” - Lučka kapetanija: “Manje je nautičara!”
Kao što smo već prethodno objavili, iz Lučke kapetanije su nam potvrdili ono što cijelo ljeto slušamo - na Jadranu je ove godine osjetno manje nautičara. Od tud, valjda podatak načelniku sektora sigurnosti plovidbe na Jadranu Siniši Orliću, nakon nedavnih havarija s poginulim osobama ispred splitske…