VIDEO Nezavisni vijećnik izgradio i koristio bespravno izgrađen mul u Medulinu

MEDULIN - Općina Medulin odlučila je stati na kraj bespravnoj gradnji u uvali Burle u Medulinu. Naime tamo se nalazi niz bespravno sagrađenih molova od kojih je jedan izgradio i nezavisni vijećnik s liste Emila Jukopile u Općini Medulin,  Ivo Lorencin. S ulanjanjem bespravno postavljenih molova drugih vlasnika započelo se još prošle godine, a danas je akcija nastavljena uklanjanjem preostalih molova od kojih je jedan postavio Ivo Lorencin, a služio je za privez plovila u uvali Burle u Medulinu.

S obzirom na učestalu gradnju i postavljanje molova za privez plovila, koji su izgrađeni bez odobrenja za gradnju i na mjestima koja prostornim planom nisu predviđena za gradnju molova, sidrišta i dr. komunalno redarstvo Općine Medulin izdalo je više rješenja o  uklanjanju molova protiv nepoznatih osoba te će se  pristupiti uklanjanju prvog od osam bespravno izgrađenih molova za koje su izdana rješenja" stoji u priopćenju iz Općine. Izjavu za Regional Express tim povodom dao je načelnik općine nezavisni Ivan Kirac koji je odlučan u namjeri da stane na kraj bespravnoj gradnji, piše Regional Express.

Cilj akcije i uklanjanja je generalna prevencija bespravne gradnje, obeshrabrivanje nelegalnih graditelja da ustraju u protuzakonitim aktivnostima i gradnji.

Prošle godine načelnik Kirac je rekao:

- Na prostoru općine Medulin imamo još puno takvih molova, a u narednom periodu pristupit ćemo uklanjanju i svih ostalih. Nažalost, znate i sami da Općina nema ovlasti srušiti bespravno sagrađene objekte poput kuća i stanova, a problem nelegalne gradnje sve je veći. Naši mještani više nemaju strpljenja za nelegalnu gradnju na našem prostoru jer su na ovaj način „kažnjeni“ svi oni koji kupuju skupo zemljište u građevinskom području i grade na temelju izdanih akata za gradnju. Nelegalni graditelji iznajmljuju apartmane, kuće za odmor pa čak i nelegalne molove i na taj su način nelojalna konkurencija svima onima koji se drže zakona i propisa. Spremni smo rušiti i druge bespravno sagrađene objekte, stoga pozivamo državu da ovlast za donošenje rješenja o uklanjanju i uklanjanje objekata prepusti jedinicama lokalne samouprave pa ćemo rušiti i bespravne kuće - kazao je u prvoj akciji uklanjanja molova  načelnik Općine Ivan Kirac.

D.G.