VIDEO: NEVRIJEME U ŠIBENIKU ‘Slapovi Krke’ se slijevali niz skaline, poplavila Poljana, iz šahtova izbijaju fekalije

ŠIBENIK – Kako je prethodno i najavljeno, nevrijeme se spustilo na srednjodalmatinsko područje. Oko 18 sati grmljavinsko nevrijeme sa snažnom kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je šire šibensko područje. Dijelove grada je zahvatila i tuča.

Šibenčani svjedoče o velikim količinama kiše, poplavljenom središnjem trgu, odnosno tek nedavno u potpunosti obnovljenoj Poljani.

Šibenčanka nam šalje snimku bujice koja se uslijed velike količine kiše slila niz stepenice, pa kaže

– Ovo smo nazvali “Slapovi Krke”, jer tako i izgleda. Voda koja se sliva je sa Kaprijske ulice, prolazi pored moje kuce i vrta(Stara cesta) i dolazi kod semafora na novoizgradenu glavnu cestu (Kralja Zvonimira).

– U Crnici, na križanju ulica Prilaz tvornici i Stipe Ninića. Ovo su blagodati projekta aglomeracije. Ulica je raskopana od 10. 3. i još nije završena – priča nam Šibenčanin koji se žali da ulicama plutaju fekalije!

– Ovo šta izvire su fekalije pomišane sa oborinskim vodama. desi se svaki put i kod manje kiše – prepričava nam, a drugi šibenčanin Giuliano Filippi objavljuje i snimke.

Foto: Čitatelj

Predsjednik šibenskog SDP-a Tonči Restović spustio se i u novu podzemnu garažu ispod novouređene Poljane, pa snimio i opisao što vidi:

– 11 min je padala kiša. Jedanaest! Forsiranje bogatih projekata je trade mark ove gradske uprave! Zanemarivanje potreba i kvalitetnijeg života svih Šibenčanki i Šibenčana je nešto što ova gradske vlast radi vrhunski. Nadam se da ćemo izdržati još ovih nekoliko mjeseci njihove vlasti, a onda ćemo svi zajedno graditi. Ovako izgleda garaža – piše Restović.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=606134746736083&set=a.590170064999218&type=3&theater

U međuvremenu, objavljene su i druge snimke poplavljene nove podzemne garaže.

Iz Šibenika javljaju da je poplavljeno na više mjesta u Ražinama i kod Brodarice i to sve na mjestima gdje je nedavno rekonstruriana cesta.

Na šibenskom je području zapuhala jaka tramontana, koja je zabilježila i pad temperature, pa su one i desetak stupnjeva niže nego na splitskom području, a nevrijeme se večeras širi južnije.

Meteorolozi upozoravaju, na snaži je narančasti meteoalarm za cijelu zemlju.

D.G.