VIDEO Nepodnošljiva buka u Vranjicu do pola noći: “Centru 112 smo postali naporni, rijetko i policija izlazi na prijavu!”

VRANJIC – “112 je ignorira naše pozive s objašnjenjem da oni ne mogu ništa. Ima li u ovoj državi itko da za nešto odgovara? Željezo se tek ukrcava, završetak možemo očekivati iza 24 sata” – stoji u opisu videa kojeg je uživo snimila i objavila Inicijativa “Mjesto koje hoće živjeti 2020”.

Stanovnici Vranjica se gotovo svakodnevno suočavaju s prekomjernom bukom u večernjim satima. Buka dolazi od pretovara željeza u obližnjoj Sjevernoj luci i stiže do njihovih obližnjih domova, te je, kako kažu, nepodnošljiva.

Količina buke za ljude koji žive s južne strane Vranjica je nepodnošljiva i tako je svaku večer, iako imaju dokument u kojem su izvješteni da prekrcaj željeza traje do 19 sati!

– Centru 112 smo postali naporni pa naše prijave više ne prosljeđuju dalje. Ako dođemo do koje policijske postaje, rijetko tko iziđe na prijavu. Duboko smo premašili taj 19. sat i još će trajati sigurno do ponoći – poručuju

– Inače radi se o koncesijskom području Luke d.d. u carinskoj zoni Sjeverne luke u Splitu – može se čuti u videu koji u cijelosti možete pogledati u nastavku.

Evo kako to s vranjičke strane zvuči kada se prekrcaje željezo u Sjevernoj luci….

D.G.