VIDEO Navijači u Dubaiju unajmljuju luksuzne superjahte za Svjetsko prvenstvo - Cijene basnoslovne!

Nogometni navijači se hedonistički razbacuju unajmljivanjem luksuznih superjahti od 20.000 dolara na noć, u Dubaiju tijekom FIFA Svjetskog prvenstva, i to sve kako bi gledali utakmice turnira na velikim ekranima dok plove Arapskim zaljevom. I ne samo to. Mogu otići i dalje i unajmiti osobnog kuhara s Michelinovom zvjezdicom.

Dok deseci tisuća nogometnih navijača planiraju odsjedati u susjednim zemljama za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u Kataru 2022., Dubai, kojeg dijeli manje od sat vremena leta od nogometne akcije, očekuje sjajna turistička posjećenost.

Većina navijača bez ulaznica pohrlit će u fan zone s velikim ekranima, kako bi gledali djeliće akcije u emiratima. Oni nešto dubljeg džepa gledat će ipak sve u stilu, piše Gulf Insider.

Najveći privatni čarter u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Xclusive Yachts, izvijestio je o naglom porastu interesa za unajmljivanje svoje flote od 70 jahti koje navijači iznajmljuju kako bi iskusili najveći svjetski nogometni turnir u čistom luksuzu.

Prve brojke pokazuju da će čarter zabilježiti skok od 300 posto u rezervacijama tijekom jednomjesečnog turnira u studenom. Tvrtka već ima predbilježbe za 3000 ljudi svaki dan tijekom Svjetskog kupa, a mnogi nogometni navijači unajmljuju, ni manje ni više, nego krunu tvrtke - 43-metarsku superjahtu - za privatni noćni čarter.

Uz najam preko noći koji košta 20.000 dolara, gosti na Stardomu, superjahti s tri palube, mogu uživati ​​ne samo u kuharu s Michelinovom zvjezdicom koji poslužuje gurmanska jela, već i u Skydecku, pet luksuznih kabina, privatnoj finoj blagovaonici, baru na brodu i Sky Lounge i terasa za sunčanje.

Xclusive Yachts je također pokrenuo ponudu 'zajedničke usluge' za grupe obožavatelja koji žele iskusiti nekoliko sati na brodu i gledati utakmice dok plove pored nekih od najpoznatijih mjesta u Dubaiju, uključujući JBR, Atlantis, Burj al Arab i Dubai Marina.

I.G.