VIDEO: NAPREDUJE OBNOVA ZADARSKE RIVE Do Morskih orgulja demontirano 783 m2 kamene površine

ZADAR – Nastavljaju se radovi na projektu Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok. Kako je izvijestila Lučka uprava Zadar, radovi napreduju po planu i od kad su krenuli, 29. srpnja prošle, pa do kraja veljače ove godine, izvršeno je ukupno 33% predviđenih radova.

Od zgrade Sveučilišta do zgrade bivšeg hotela Zagreb završeni su svi nadmorski i podmorski iskopi, a ugrađeno je 192 komada montažnih I elemenata, 85 komada montažnih blokova čuvara, 78 m2 sačuvanih kamenih blokova, 50 m2 novih kamenih blokova i 15 metara sačuvanih kamenih blokova bankine (poklopnice).

Svi nadmorski i podmorski iskopi završeni su od zgrade bivšeg hotela Zagreb do gata, a ugrađeno je 178 komada montažnih I elemenata i 49 komada montažnih blokova čuvara. Od gata do Morskih orgulja završena je demontaža cijele dionice kamenog opločenja u iznosu od 783 m2 te ugradnja 20 komada montažnih elemenata, izvještava zadarska Lučka uprava.

Kad je riječ o rekonstrukciji zaobalnog dijela Liburnske obale, na prvoj dionici Liburnske obale završeni su radovi u dužini od 130 metara. Na drugoj dionici uklonjene sve čelične cijevi na dijelu starog trajektnog pristaništa, ugrađeni zdenci za elektroinstalacije i postavljene sve cijevi za polaganje elektroinstalacija i izrađena šahta vodomjernog okna i ugrađena dva vodomjera, te postavljene sve vodovodne instalacije.



Ugrađeno je 66 metara rubnih kamenih ploča između zaobalnog dijela obale i asfaltnog kolnika, 276 metara kamenih poklopnica i 646 m2 kamenog opločnika na zaobalnom dijelu obale.

– Ulažemo maksimalne napore kako bi opsežni radovi koji se odvijaju u sklopu Projekta Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok u što manjoj mjeri otežavali redovno odvijanje pomorskog prometa, kao i normalnih funkcija i uobičajenog života našega grada. Zahvaljujemo svim građanima na strpljenju koje pokazuju kako bi u konačnici svi zajedno, po završetku radova, mogli uživati u još ljepšoj zadarskoj rivi – kazali su iz Lučke uprave Zadar.

D.G.