VIDEO Morski pas ubio turista na popularnoj plaži - Treći je to napad u posljednja tri tjedna

Pred užasnutim promatračima na francuskom pacifičkom teritoriju Nove Kaledonije, australskog turista ubio je morski pas.

Kad je napadnut, 59-godišnjak je plivao oko stotinjak metara od obale na popularnoj plaži u Nouméi. Ugrižen je nekoliko puta te je zadobio velike rane na nozi i rukama, a preminuo je nažalost na mjestu događaja.

To je treći ovakav napad morskog psa u blizini plaže Chateau-Royal u tri tjedna, piše BBC.

Dvije osobe koje su plovile čamcem u blizini, izvukle su muškarca natrag na plažu, gdje su ga hitne službe bezuspješno pokušavale oživjeti.

Mnogo kupača bilo je u moru u to vrijeme i svjedočili su napadu, izvijestili su lokalni mediji, što je naravno, izazvalo panični bijeg i iz mora a i s plaže.

Vlasti su zatvorile većinu plaža u tom području i evakuirale šire područje. Podignuti su dronovi, pomoću kojih su uočena dva morska psa, prije nego što je operacija obustavljena zbog mraka, tvrdi lokalna policija.

Morski pas je još u siječnju teško ozlijedio 49-godišnjeg plivača, a nekoliko dana kasnije napadnut je i surfer.

Nova Kaledonija je francusko prekomorsko područje koje se nalazi oko 1200 kilometara istočno od Australije. Iako je dom za samo 270.000 ljudi, nalazi se na 13. mjestu u svijetu po ukupnom broju napada morskih pasa, prema podacima Prirodoslovnog muzeja na Floridi, koji od 1958. bilježi ove rezultate širom svijeta.

I.G.