VIDEO - MORH poziva mlade: "Želiš li biti vođa? Dođi, vidi kako žive vojnici i prvi put rastavi pušku!"

SPLIT - Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održat će se u subotu, 20. siječnja od 10 do 12:30 sati u Zagrebu te od 10 do 14 sati u Splitu.

Posjetiteljima će biti prezentirani sveučilišni studijski programi za potrebe Oružanih snaga RH: Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo te zanimanje vojni pilot i kontrolor zračnog prometa. Posjetitelji će imati priliku upoznati se s uvjetima i načinom upisa na studij, provjerama za upis, kadetskim pravima i obvezama.

Predviđen je i obilazak važnijih objekata u vojarnama u Zagrebu i Splitu te razgledavanje vojnog naoružanja i opreme.

MORH je snimio i video poziv za mlade:

0:00
/0:42

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MORH potvrdio: “Radi se na uvođenju vojne obuke - Oni s prigovorom savjesti išli bi na obuku za vatrogasce, medicinske tehničare ili pirotehničare”
Ministarstvo obrane (MORH) priopćilo je u srijedu da radi na konceptu kraće osnovne vojne obuke, a državni tajnik Zdravko Jakob izjavio je u Saboru da će model biti poznat uskoro. Iz MORH-a poručuju i da se navodi u današnjem Jutarnjem listu odnose na autorovu analizu i nemaju veze s konceptom
Čim završe srednju, mladići i djevojke će morati na 30 dana vojne obuke?
Ministar obrane Ivan Anušić dobio je zadatak da uvede mjesec dana obvezne vojne obuke nakon srednje škole, u kojoj bi svi prošli obuku prve pomoći, rukovanja oružjem, nuklearne i kemijske zaštite, piše Jutarnji list. - U okolnostima sigurnosnih ugroza koje postoje diljem svijeta nije loše da MORH od onoga što