VIDEO Luksuzni kruzer "Seven Seas Grandeur" - Tek što je porinut, uplovio u Dubrovnik

Treći luksuzni kruzer Seven Seas Grandeur, koji je Fincantieri izgradio za Regent Seven Seas Cruises, u ponedjeljak, 13. studenog, isporučen je u brodogradilištu u Ankoni.

Fincantieri je izgradio sva tri luksuzna broda u klasi Explorer: Seven Seas Explorer 2016. godine, Seven Seas Splendor 2020. godine i sada Seven Seas Grandeur. Kao i njezini sestrinski brodovi, “Seven Seas Grandeur” zapremine broda 55,500 bruto tona i uz 548 članova posade, može primiti 746 putnika. Izgrađen je koristeći najnovije tehnologije zaštite okoline. Enterijeri su posebno sofisticirani, s najvećom pažnjom posvećenom iskustvu gostiju na brodu, piše Pomorstvo.info.

Američki Studio Dado bio je zadužen za dizajn interijera, koji i inače razvija dizajne za sve norveške marke. Brodovi ove kompanije su poznati po upotrebi mramora i luksuzne opreme, a Seven Seas Grandeur ima 15 kategorija apartmana, svi su vanjski s balkonima, veličine od 307 četvornih stopa do Regent Suitea koji se na 4443 četvornih stopa prodaje za 11.000 dolara po noći. Brod ima osam restorana i veliki spa centar, ističe The Maritime Executive.

Izgradnja kruzera započela je u studenom 2021. s prvim rezanjem čelika i prvim blokovima u suhom doku u srpnju 2022. Kruzerska kompanija ističe da je njegovo puštanje u službu u skladu s rastom potražnje za luksuznim putovanjima. Brod će ove zime većinom krstariti Karibima prije nego što se vrati na Mediteran u proljeće 2024. godine.

Pored Regent Seven Seas Cruises”, Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. upravlja i Norwegian Cruise Lineom (NCL), koja će od Fincantieria u narednim godinama dobiti još četiri broda klase Prima, i Oceania Cruises, za koju je grupa već isporučila Vistu, prvi od dva nova broda klase Allura, a drugi će biti isporučen 2025. godine, ističe Pomorstvo.info. Od 2016. godine Fincantieri i Lloyd’s Register surađuju s Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. na svim brendovima grupe za isporuku nove generacije brodova.

Po prvi put je jutros brod Seven Seas Grandeur uplovio u grušku luku, javlja Dubrovački dnevnik.

A.B.