VIDEO Luksuzne jahte usidrene u akvatoriju Elafita

LOPUD  – Luksuzna jahta ‘Moonrise’ usidrena je ovog vikenda u lopudskom akvatoriju.

Ova superjahta impresivnog izgleda i duljine sto metara osobitu je pažnju izazvala uzlijetanjem helikoptera postavljajući pitanje koji se sretnik dubokih špaga na njoj odmara. Inače, riječ je o ljepotici koju je izradila tvrtka Feadship u 2020. godini. Može primiti 16 gostiju i 32 člana posade. Sofisticirani vanjski dizajn ovog luksuznog plovila djelo su tvrtke De Voogt, a za interijer je bio zadužen Remi Tessier, piše DUlist.

Podsjetimo, u naše more ‘Moonrise’ uplovila je još lani kada je uočena u župskom zaljevu te u gruškoj luci.

‘Moonrise’ u lopudskoj vali ‘društvo pravi’ 74-metarska megajahta ‘Mogambo’ u vlasništvu suosnivača WhatsAppa, milijardera Jan Kouma. ‘Mogambo’ je u Gruž pristala još u lipnju ove godine o čemu smo i pisali. Izgrađena je 2012. godine u njemačkom brodogradilištu Nobiskrug, a dobila je ime po poznatom filmu iz 1953. godine s Clarkom Gableom, Grace Kelly i Avom Gardner.

Brod plovi pod zastavom Kajmanskog otočja. Njen vanjski i unutarnji dizajn potpisuje britanska tvrtka Reymond Langton. Brod ima sve moguće ‘igračke’, kao i kino dvoranu, saunu, jacuzzi… ‘Mogambo’ može primiti do 19 članova posade te 12 gostiju u šest luksuznih kabina, piše DUlist.

Putnici na jahtama izbacili su čitavu ‘artiljeriju’ rekvizita te očito punim plućima uživaju u blagodatima našeg podneblja.

I.B.