VIDEO: Krvavi obračun s tunom u Bibinjama – Izbodena i vezana, uspjela nakratko i pobjeći!

BIBINJE – Tuna teška 240 kg i dužine 2,20 metara zalutala je u pličinu bibinjske uvale Jaz, gdje je započela njena agonija. Mještani koji su se predstavili kao ribari, krenuli su za njom malenim kaićima, batelama i ostima joj u nekoliko navrata pokušali zapečatiti sudbinu.

Na snimci koju objavljuje portal eBibinje.net na društvenoj mreži Facebook, vidi se kako je dvojac u bateli pokušava privući obali. Jedan je probada ostima, dok je drugi pokušava držati vezanu za rep.  Nakon što ju je jedan od prisutnih s kraja probio ostima u glavu, čuje se povik iz publike “Ne u oko!”

Raskrvarena, izbodena, vezana i naoko svladana, uspjela im je čak i pobjeći, pa su opet krenuli za njom. Tuna je na kraju izvukla kraći kraj, jer su je na bibinjskoj rivi pred okupljenim mnoštvom odmah razrezali na komade.

BIBINJE: Tuna teška 240 kg zalutala u plićak i završila na fete

Dok su neki mediji ovaj događaj prenijeli kao atrakciju, prava rasprava pokrenuta je među ribarima na društvenim mrežama gdje su postavljena ozbiljna pitanja: “Smije li se ubiti i tranširati nasred ulice ovolika tuna bez posebne dozvole?”, “Je li dozvoljeno ubijanje tune na ovakav način?” ili “Gdje su sad ribarska i sanitarna inspekcija?”.

Naposljetku, kako svjedoče Bibinjci, skupocjena tuna nije otišla u prodaju nego je rasječena i 240 kg mesa je razdijeljeno, dok je dio iskorišten za feštu od gradela za mještane.

Što se dogodilo, svjedoči video kojeg su snimili kolege s portala eBibinje.

D.G.