VIDEO Kontejnerski brod se nasukao na obalu Japanskog mora – Posadu spašavali helikopterima

Panamski kontejnerski brod RISE SHINE jučer ujutro nasukao se na samu obalu Japanskog mora, a zbog uzburkanog mora posada je evakuirana helikopterima.

Nesreća se dogodila u zaljevu Vostok, zapadno od ruskog grada Nakhodka, a uzrok nesreće je olujno nevrijeme koje je posada broda pokušavala izbjeći. Do nasukavanja je navodno došlo zbog proboja vode u strojarnicu, a u međuvremenu se pojavila informacija i da je brod prepolovljen.

Iako je ta informacija kasnije opovrgnuta, brod je pretrpio znatna oštećenja. Na njemu se nalazilo 14 članova posade, uglavnom kineskih državljana koji su poslali poziv u pomoć oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Zbog olujnog nevremena i visokih valova posadu su morali spašavati iz zraka pa je u pomoć poslan helikopter. Nitko od posade nije ozlijeđen, a unatoč znatnom oštećenju brodskog trupa nije zabilježeno onečišćenje obale.

Kontejnerski brod RISE SHINE izgrađen je 2000. godine i plovi pod zastavom Paname. Njime upravlja kompanija iz Hong Konga, a u trenutku nesreće na brodu se nalazilo 199 kontejnera.

J.K.