VIDEO Kompanija koja se bavi čeličnim užadima oborila peti Guinnessov rekord

Kompanija Teufelberger-Redaelli oborila je još jedan Guinnessov svjetski rekord u području čeličnih užadi.

Kompanija Teufelberger-Redaelli međunarodna je grupa uspješno specijalizirana za vlaknastu užad, čelične žičane užadi i trake.

Flexpack, proizveden u tršćanskoj tvornici, najteže je čelično uže na svijetu – težak je 495,9162 tone i dug više od 4 kilometra. Za izradu je bio potreban period od sedam mjeseci, te više od 50 radnika i tehničara uključenih u projektiranje, nabavu, proizvodnju i montažu, prenosi Pomorac.hr.

Novi dizajn predstavlja kombinaciju faktora osmišljenih za ispunjenje najsloženijih podmorskih operacija, poput aktivnosti polaganja cijevi. S jedinstvenim karakteristikama i primjenom, Flexpack je postao izbor glavnih kompanija u offshore industriji – užad visokih performansi, u rasponu od 76 mm do 160 mm, dostupna su za različite primjene na moru.

Ovo postignuće označava peti Guinnessov svjetski rekord u inženjeringu i tehnologiji za kompaniju Teufelberger-Redaelli, od 2010. godine. Teufelberger-Redaelli je vodeći svjetski brend u razvoju, dizajnu, proizvodnji i distribuciji čeličnih užadi visokih performansi s uredima u Austriji, Italiji i Kini, navodi Pluton Logistics.

Dio su Teufelberger grupe, uspješnog obiteljskog biznisa osnovanog davne 1790. godine, kojim trenutno upravlja sedma generacija vlasnika. Portfolio grupe uključuje čeličnu užad za žičare, dizalice i zatezne konstrukcije, užad od sintetičkih vlakana za jedrenje i za zaštitu od pada.

Grupa posluje preko 14 podružnica u Austriji, Italiji, Češkoj Republici, Sjedinjenim Američkim Državama, Tajlandu, Poljskoj i Švedskoj. U 2022. godini ostvarila je promet od 350 milijuna eura. Zapošljavaju oko 1.500 ljudi širom svijeta, od čega oko 500 u sjedištu u Welsu (Austrija) i više od 300 u Italiji, piše Pomorac.

I.B.