VIDEO Jugo u Splitu

SPLIT - Jugo je u utorak stvaralo probleme diljem Dalmacije. Nažalost, mnogi nisu poslušali upozorenja prognostičara, pa je bilo i žrtava.

Državni hidrometeorološki zavod za danas najavljuje promjenljivo, ponegdje u zapadnim krajevima i pretežno oblačno.

Povremeno kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na Jadranu izraženiji. Na sjevernom Jadranu te u gorju i na sjeveru Dalmacije moguća je mjestimice obilnija oborina.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i jugo, a na sjevernom dijelu, gdje će biti i bure i sjeverozapadnjaka, vjetar ponegdje jak, moguće na udare i olujan.

Najviša dnevna temperatura  na Jadranu između 22 i 27 °C.

Iako domaće najčešće za vrijeme juga hvata fjaka, za turiste je to, čini se, samo još jedna atrakcija. Kako jugo izgleda u Splitu, pogledajte u videu našeg suradnika, Velimira Bešića.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Posada Lučke kapetanije spašavala iscrpljenog čovjeka kod Hvara
Posada broda Pojišan Lučke kapetanije Split, u utorak poslijepodne spašavala je čovjeka koji se iscrpio plivanjem po olujnom vremenu. - Nije mogao nigdje dok ga brod nije spasio, ispričao je Ivan Kušeta iz Lučke kapetanije za Dnevnik.hr. Prebacivali su i djevojčicu s Drvenika Malog do Vini…