VIDEO Jeste li za godišnji odmor na naftnoj platformi?

Najčešća asocijacija na Saudijsku Arabiju su pijesak, pustinja, vrućina i nafta. Područje je to koje još uvijek obiluje naftom, a upravo je ona u fokusu njihove nove, pomalo neobične, turističke ponude.

Većina ljudi za godišnji odmor traži mir, tišinu, prirodu, cvjetne mirise i sve ono što čovjeka dokazano psihički opušta. No u Saudijskoj Arabiji opet su otišli korak dalje i u svoju turističku ponudu planiraju obogatiti – aranžmanom na naftnoj platformi. Riječ je o prvoj ovakvoj turističkoj atrakciji na svijetu, koja je inspirirana naftnim platformama na moru.

Foto: Screenshot/Youtube

Projekt naziva RIG nalazi se u Arapskom zaljevu te se prostire na površini većoj od 150 tisuća četvornih metara. Imat će tri hotela, bogatu ugostiteljsku ponudu, zabavne vodene aktivnosti, sportske aktivnosti, a pronaći će se nešto i za one “ovisne” o adrenalinu. Projekt je dio strategije PIF-a (The Public Investment Fund), koja cilja na daljnje jačanje međunarodne zabavne i turističke ponude Saudijske Arabije.

Koliko god to kontradiktorno zvučalo, autori projekta kažu da im je cilj osigurati održivo očuvanje okoliša u blizini projekta, koji će slijediti vodeće svjetske standarde i pozitivnu praksu s naglaskom na zaštiti okoliša.

K.B.