VIDEO: ISTRAŽI I ISKUSI JADRAN Malo drugačije jedrenje šibenskim arhipelagom, sve do Blitvenice

Članovi udruge “Lux Meditteraneum” okupili su se prošlog produženog vikenda u Šibeniku. Osim upoznavanja novih članova s načinom boravka na brodu i upravljanja jedrilicom, obišli su otoke Šibenskog arhipelaga i proveli ekološku akciju baziranu na ekološkom programu BlueBag.

Udruga okuplja članove zainteresirane za istraživanje prirodne i povijesne baštine Mediteranskih zemalja, te posljedično produkcijom i izdavaštvom audiovizualnih i tiskanih sadržaja koji potiču očuvanje prirode i mediteranske baštine.

Foto: Lux Mediterraneum

Udruga je do sad uspješno realizirala projekt “Avantura svjetionika” i “Legende svjetla” (monografija i istoimeni dokumentarni film).

Foto: Lux Mediterraneum

Dok plove na mjesta, koja drugim nautičarima promaknu, članovi ove udruge nisu besposleni, educiraju se u jedrenju i ekologiji, pa nakon što dođu na neku lokaciju, obavezno prikupe naplavljeno smeće, napune plave vreće i odnesu na kopno. Možemo samo reći, bravo!

Želite li znati više, ili im se pridružiti u istraživačkom jedrenju svakako im se javite!

Foto: Lux Mediterraneum
Kontakt:info@prijatelji-mediterana.org Više:https://www.luxmediterraneum.org/https://www.luxmediterranean-experience.com/ 
Foto: Lux Mediterraneum

D.G.