VIDEO Ispred Rafinerije nafte Urinj pronađena avionska bomba iz Drugog svjetskog rata

RIJEKA/KOSTRENA – Podvodni istraživač iz Rijeke, Velimir Vrzić, javlja o još jednom otkriću opasne bombe koja čuči na dnu Jadrana još od Drugog svjetskog rata. Informaciju o najnovijem otkriću dobio je od kolege ronioca Gorana Kolundžića, a radi se o metalnom predmetu na morskom dnu na dubini od 32 metra u neposrednoj blizini Rafinerije nafte Urinj.

– Po predmetnom zajedno smo pristupili utvrđivanju lokacije te izvršili foto i video dokumentiranje radi ustupanja predmetnog nadležnim institucijama. Dolaskom na navedenu poziciju utvrdili smo relevantne podatke, a potom je izvješten MUP – PU Primorsko-goranska Rijeka, te Ministarstvo pomorstva odnosno Uprava za sigurnost plovidbe – ispričao nam je podvodni istraživač, Velimir Vrzić o ovom otkriću.

Foto: Screenshot / Goran Kolundžić, Velimir Vrzić

Zbog velikom protoka vremena te zaraštenosti metalnog predmeta u morske organizme o predmetnom značajnom otkriću bitnom za sigurnost prvenstveno ljudi a i imovine jer se predmena nalazi u aquatoriju Rafinerije nafte Urinj nije bitno spominjati i naglašavati posljedice koje su mogle nastati eventualnim aktiviranjem ove  bombe.Kako izgleda ova opasna naprava na dnu mora, pogledajte u priloženom videu.

PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNO Opasnost s dna Jadrana – Roneći kod Paga pronašao dvije protubrodske mine!
FOTO: SENZACIONALNO OTKRIĆE Kod Krka pronađen brod iz Rimskog carstva
Pronalazak brodske mine na glavnoj plaži u samom centru Rijeke