VIDEO Ispovijest ribara: Kako očistiti morskog psa i kako loviti ribu sa suprugom po bilo kakvom vremenu

Kako očistiti svježe ulovljenog morskog psa kostelja, pokazao nam je Josip Šušteršić, ribar iz Umaga u videu kojeg je snimila njegova supruga. Kaže da zajedno idu u ribolov, rade mreže, rampone, koću i ostale manje alate.

– Video je snimila supruga Sofija mene dok to radim. Više volim raditi, nego pričati o sebi, a više bi kazao o supruzi kojoj se divim jer radi taj “muški” posao i to po bilo kakvom vremenu! – s ponosom kaže Josip Šušteršić, dok prepričava ukratko obiteljski životni poziv.

– Ja sam vam završio umjetničku školu, a kao ribar sam školovan još od malena od strane svog oca koji je bio ribar. Tako da umjetnost i more su moje ljubavne kombinacije – pojašnjava nam, zbog čega nam je doista jasnije kako s lakoćom secira ovog morskog psa.

– Što se tiče ovog psa, on je imao oko 6 kilograma bruto, tako da čistog mesa više manje između 4/5kilograma ostane. Koliko obroka? Koliko god misliš da možeš pojesti! Pas je inače jako dobar kao meso a pogotvo jer nema kostiju kao klasična riba, a to iz svog osobnog iskustva malo ljudi zna, možda ovdje u mom kraju, možda drugdje je drugačije. S krumpirima u pećnici je najbolji – savjetuje nam Josip i dodaje da ima i mračna strana na moru – kaže da je ružna i tužna priča kako žene nisu dobro došle na brodu jer kao s njima je “manje para u džepu”.  Josip je sa svojom Sofijom prošao svakakva mora, a kako kaže, da ne pričamo tek što smo se svega nagledali na moru..

Svakako, vrijedi pogledati ovaj poučan video – kako oguliti i očistiti morskog psa.

I.B.