VIDEO Hobotnice drži kao kućne ljubimce: "Najviše vole orade i kozice!"

- Došli smo u uvalu i - klasična priča; imamo dvi razmažene hobotnice - počinje muškarac u uvodu videa koji je ubrzo postao viralan.

I stvarno, nešto poslije, u kadru se pojavljuju hobotnice kapitalci. A kako ne bi i bili kad ih hrani, ni manje, ni više, nego oradama. I to lijepim primjercima.

- One nas čekaju i najviše vole jesti komarče i kozice. Evo, sad ćemo joj dati jednu komarču od 50-60 deka i ona je onda jako ljubazna. Voli se dodirivat i tako zahvaljivat - pojašnjava čovjek kako održava svoje ljubimice u uvali.  

- Sad idemo i drugoj dami da damo jednu ribu. Imamo dvije prijateljice, koje hoćemo uzgojiti na 20 kilograma. To će biti monstrumi za ovo područje - priča ovaj muškarac i poziva "malenu" od milja nazvanu drugu hobotnicu koja mu ubrzo dolazi i nježno krakovima uzima oradu iz ruke.  

Iako su mu mnogi komentatori na društvenim mrežama zamjerili što je sve snimio i tako potencijalno otkrio krivolovcima lokaciju, nije poznato gdje i kad je ova snimka doista i nastala, kao ni što planira s njima kad dosegnu 20 kg.

A kako je izgledalo jedno uobičajeno hranjenje morskih ljubimaca, pogledajte u videu...

D.G.