VIDEO: HAVARIJA U SPLITSKIM VRATIMA Još jedan motorni brod pregazio jedrilicu, troje ozlijeđenih!

Samo nekoliko dana prošlo je od havarije kod otoka Smokvice u rogozničkom akvatoriju u kojoj je 38-godišnji mađarski državljanin jahtom pregazio jedrilicu i teško ozlijedio 62-godišnjeg Austrijanca, a evo nove, gotovo identične havarije.

U Splitskim vratima motorni brod je naletio ponovno na jedrilicu, a ono što je ostalo od nje, možete vidjeti na fotografiji. Brod je doslovno pregazio kormilo na jedrilici, a prema prvim, informacijama ima ozlijeđenih osoba koje je Lučka kapetanija odvela u bračku Milnu.

Foto: Čitatelj / Dnevna doza prosječnog čarteraša / Facebook

– Nesreća se dogodila na sličnoj poziciji od lanjskog noćnog sudara, 2,5 nautičke milje od Splitskih vrata. Dobili smo dojavu i Lučka kapetanija je stigla do njih za pola sata – kazao je za Morski HR splitski lučki kapetan Željko Kuštera.

– Prekrcali smo četiri osobe, troje je bilo ozlijeđenih. Odveli smo ih u Milnu, jer nam je bilo tamo najbliže i tamo ih je čekala dežurna liječnica. Radi se o hematomima koje su zadobili od udarca. Prema odluci liječnice s Milne, oni su otišli za KBC Split, gdje im je pružena daljnja liječnička njega – priča nam Kuštera koji dodaje da su inspektori još u Milni i ispituju skipere.

– Čekam ih da me nazovu. Istražujemo situaciju. Prema informacijama koje imam, nisu bili alkoholizirani, a papiri za oba broda su uredni. Radi se o manjem motornom brodu za prijevoz putnika i jedrilici u charteru. Oba plovila imaju manje od 15 metara i plove pod hrvatskom zastavom – dodaje Kuštera koji zaključuje kako je promet u ovom području toliko gust da su ovakve havarije jednostavno rezultat velikih brojeva.

U našu redakciju pristigla je i videosnimka, nastala netom nakon sudara.



Jurica Gašpar

OZLIJEĐEN AUSTRIJSKI JEDRILIČAR Mađar zanemario sigurnu plovidbu i jahtom pogodio jedrilicu – Pritvoren je!

PROČITAJTE JOŠ:

I NAKON HORVATINČIĆA – “HORVATINČIĆ” Ovo je ostalo od jedrilice na koju je nasrnuo mađarski nautičar