VIDEO Gradi kuću u obliku broda već 13 godina i ne odustaje od svog sna

KALKUTA - Poljoprivrednik iz Indije već 13 godina gradi kuću u obliku broda, a nada se svoj projekt dovršiti 2024. Na vrhu planira otvoriti restoran, a kući dati ime po majci.

Indijac Mintu Roy odlučio je svoj dugogodišnji san o izgradnji kuće u obliku broda ostvariti u Kalkuti. Mnogi inženjeri nisu se slagali s njegovom idejom, ali Mintu je bez obzira na sve odlučio svoj san provesti u stvarnost.

Impozantnu građevinu počeo je graditi 2010. Nakon 13 dugih godina još je uvijek u razvoju, no Mintu se nada kako će ju završiti do kraja 2024.  

Tijekom godina suočio se s financijskim poteškoćama i morao je putovati u Nepal kako bi se obrazovao u zidarstvu te da bi uštedio novac na troškovima rada, prenosi Marine insight.

Zaradio je za svoj projekt uzgajajući i prodavajući na tržnici vlastite poljoprivredne proizvode. Kuća u obliku broda je prilično velika, duga je 39 metara, široka 13 i visoka 30 metara.

Mintu je izjavio da planira završiti gradnju do kraja sljedeće godine. Na samom vrhu otvorit će restoran kako bi povećao prihode, a svojoj kući u obliku broda dat će ime po svojoj majci.

B.K.