VIDEO Gori pogon za preradu ribe u Kaštelima: “Ovo je užasno, smrad je nesnosan!”

KAŠTEL NOVI –  Jutros u 6.30 sati planulo je u pogonu za preradu ribe Nadalina u Kaštel Novom. Vatrogasci su na terenu i gase požar.

Prema prvim informacijama, nema ozlijeđenih. Nije poznat uzrok požara, više će se znati nakon gašenja i obavljanja očevida, piše Dalmacija danas.

Radno vrijeme je od 7 sati, tako da u trenutku izbijanja požara u tvornici nije bilo ljudi. Gašenje još traje, dim se zbog vjetra širi posvuda. Ljudi nisu šokirani jer nije prvi put da ovako gori.

– Ovo je užasno, išli smo prošetati i cijeli smo smrdjeli. Bilo je teško za disati već na 100 metara u ulici. Gore plastični paneli pa je smrad jako nesnosan – kazao je jedan Kaštelanin za 24 sata.

– Na terenu su i naši kolege iz Gomilice, ne znamo još točno koliko ih je, kao što ne znamo ni uzrok požara. Radi se, u svakom slučaju, o većem požaru, zahtjevnijim za gašenjem, koji još nije lokaliziran – kazao je za Slobodnu Dalmaciju u osam sati operater DVD-a Kaštela, te dodao kako će preciznije informacije imati oko 11 sati.

D.G.