VIDEO Eksplodirao tanker pun nafte! Jedan član posade poginuo, više ozlijeđenih

Teška nesreća dogodila se jučer ujutro u blizini Bangkoka. Na pristaništu je eksplodirao tanker pri čemu je jedan član posade poginuo, drugi je teže, a njih nekoliko je lakše ozlijeđeno. Sve su snimile i nadzorne kamere, a eksplozija je bila toliko snažna da je oštetila obližnje kuće.

Prema riječima jednog od preživjelih članova posade, brod Smooth Sea 2 bio je natovaren s 1,8 milijuna litara benzenskog plina i s oko 1,3 milijuna litara dizela. Brod je taman bio spreman za polazak kada je posada primjetila požar na desnoj strani broda, nedugo nakon čega je došlo i do serije eksplozija.

Na mjesto događaja poslana je Kraljevska tajlandska mornarica, koja u svega pola sata stavlja požar pod kontrolu. Nažalost, na brodu su pronađeni ostaci tijela jednog od člana posade, a dok je nekoliko drugih članova posade lakše ozlijeđeno.

Lokalna policija istražuje uzrok nesreće, a u međuvremenu se pojavila informacija kako je netko namjerno ometao hidraulički sustav na cisterni što je izazvalo požar i eksplozije. Do onečišćenja okoliša zasad nije došlo.



J.K.